Teknikföretagen visar upp fina resultat från Kickstart Digitalisering

Kickstart Digitalisering går mot sitt slut och nu rapporterar Teknikföretagen om de resultat som projektet bidragit till.

Kickstart Digitalisering har genomförts i syfte att få små och medelstora företag att upptäcka de möjligheter digitaliseringen innebär samt att hjälpa dem igång med sitt egna utvecklingsarbete. Projektet har drivits av Teknikföretagen och bestått av workshops arrangerade av partners, där Cedeo varit en av de mest aktiva.

9 av 10 företag har fått ökad insikt

Maria Rosendahl, enhetschef för kompetensförsörjning och digitalisering på Teknikföretagen

Maria Rosendahl, enhetschef för kompetensförsörjning och digitalisering på Teknikföretagen

Projektet börjar nu att lida mot sitt slut och i samband med detta har Teknikföretagen släppt statistik på vad projektet bidragit till, där man bland annat berättar att hela 9 av 10 företag har fått ökad insikt om digitaliseringens betydelse för verksamheten.

Projektet har också bidragit till en mängd andra effekter, bland annat en bättre förståelse för sina behov och möjligheter gällande digitalisering. Något som lett till att företagen kan fatta mer informerade beslut om vilka lösningar de ska använda sig av.

– Företag som medverkat har berättat att de kommit igång med sitt digitaliseringsarbete. De har fått insikt om att de kan börja med relativt enkla projekt och lösningar för att påbörja sin digitaliseringsresa. Det är ett gott betyg då själva syftet med projektet bland annat har varit att avdramatisera begreppet digitalisering och att sänka ribban för att våga komma igång, säger Maria Rosendahl, enhetschef för kompetensförsörjning och digitalisering på Teknikföretagen, till teknikforetagen.se.

Cedeo har inspirerat över 200 företag

Håkan Hagerum, Digitaliseringsledare och föreläsare om digitaliseringen på Cedeo

Håkan Hagerum, Digitaliseringsledare och föreläsare om digitaliseringen på Cedeo

Cedeo har deltagit i projektet under 2020 och har under året genomfört cirka 30st workshoppar med totalt över 200 deltagande företag och är i och med det en av de organisationer som arrangerat flest workshoppar och har därmed en stor del i de resultat som skapats.

– Vi är såklart väldigt stolta över att se de värden som vi och övriga partners varit med och skapat, säger Håkan Hagerum, Digitaliseringsledare på Cedeo som också varit föreläsare och inspiratör på flera av workshopparna.

Han ser också fram emot att hjälpa ännu fler företag att komma vidare i sitt digitaliseringsarbete, även efter Kickstart.

– På Cedeo fortsätter vi vår satsning på att hjälpa medelstora företag att utveckla sin verksamhet genom digitalisering. Precis som innan har vi ett stort fokus på industrin och närliggande branscher som byggbranschen och transportsektorn, där vi har god branschkännedom.



Föregående
Föregående

Effektiviserade processer och ökad kontroll för Holtab

Nästa
Nästa

Så undviker du de vanligaste misstagen i digitaliseringsarbetet